Selvbetjening

Tømning i jul og nytår

Julen er hjerternes fest, og til den hører der gaver og masser af god julemad. Det betyder gerne ekstra affald og genbrugsmaterialer.

Her kan du læse om, hvordan du håndterer julens ekstra affald og genbrug.

Bemærk, i år sker der ingen ændring i tømmedage i forbindelse med jul og nytår. Dvs. der tømmes normalt - også den 24. december og den 31. december.

Affald & Genbrug ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Alle husejere får uddelt en julesæk, som omdeles i december.

Sækken er i klar plast med et julemotiv, og den kan bruges til det ekstra affald, julen giver. 

Du skal bare stille den ved siden af din restaffaldsbeholder i forbindelse med en tømning efter jul og indtil 31. januar.

 

Mere affald?

Så kan du købe et sækkemærke til dit ekstra affald. Se mere om, hvordan du gør her.

Gavepapir er restaffald

December er en måned, som er fuld af dejlige gaver og dermed også gavepapir. Det meste gavepapir er svært at genanvende – det kan være overfladebehandlet eller indeholde meget farve, og papirets fibre er typisk meget korte. Derfor skal gavepapir sammen med gavebånd smides i restaffald, når julefesten er ovre. 

Eller måske du kan genbruge gavepapir og bånd til nye gaver eller til kreative formål?

 

Julens genbrugsmaterialer

Julen byder på mange materialer, som kan sorteres fra til genbrug f.eks. pap, hård plast og blød plast. I minisorteringsguiden kan du se, hvilke genbrugsmaterialer vi henter hjemme hos dig i forbindelse med den månedlige afhentning af genbrugDu er også velkommen til at aflevere dit genbrug og dit juletræ uden pynt på genbrugspladsen. Se åbningstider her.

Prøv også den store sorteringsguidehvis du er i tvivl om sorteringen. Du kan også vælge at downloade vores app, Affald Fredericia, hvor der også er en opdateret udgave af sorteringsguiden. Læs mere her.

Tak fordi du sorterer dit affald.

Ændringer i helligdage

I julen 2021 sker der ingen ændringer i tømmedagene i forbindelse med jul og nytår. Det betyder, at der bliver tømt helt på din almindelige tømmedag - også fredag den 24. december og fredag den 31. december. 

Er du ikke hjemme i juledagene, kan det være en god ide at få hjælp af en nabo til at stille beholderen på plads efter tømning.

Har du yderligere spørgsmål vedr. tømning af mad- og restaffald i julen, er du velkommen til at kontakte os. 

Når vintervejret driller - så husk at du selv skal sørge for at adgangsvejen til din beholder er

  • oplyst

  • ryddet i en bredde på 1 meter helt frem til kørebanen

  • gruset/saltet eller skovlet i bund til fast underlag

OBS. Låget til din affaldsbeholder skal være helt lukket. Har du udfordringer med en overfyldt beholder, så læs afsnittet EKSTRA AFFALD I JULEN