Selvbetjening
Skoleklasse som kigger ned i en grøn container på genbrugspladsen

Skoletjeneste

Grundet risikoen for Corona-smitte tilbyder Affald & Genbrug på nuværende tidspunkt ikke rundvisninger, undervisning eller skraldeworkshops. Ved spørgsmål kontakt Affald & Genbrug, på mail: affald.genbrug@fredericia.dk eller telefon: 72106367. Vi glæder os til at se jer igen.

I Fredericia Kommune vil vi gerne sætte fokus på undervisning. Derfor inviterer vi med glæde både skoleklasser, børnehaver, uddannelsesinstitutioner og andre interesserede med indenfor. Vi tilbyder bl.a. rundvisning på kommunens to genbrugspladser, besøg på genbrugscentret og en tur i genbrugsbutikken. Derudover arrangerer vi også aktiviteter som skraldekunst og skraldeture i kommunen. Vi kommer også gerne ud på skolen eller børnehaven og fortæller om affald og ressourcer, og om hvordan vi sorterer og genbruger i kommunen.

Her på siden kan du læse mere om de mange muligheder og booke jeres næste besøg.

Børnehave besøg
Børnene får en rundvisning og ser, hvordan affaldet sorteres og pakkes. Vi snakker om, hvad affaldet kan blive til og hvorfor det er vigtigt at sortere. Hvis den flotte genbrugsbil er hjemme, så kan vi se den i funktion, og børnene kan få lov at sidde i førerkabinen. I skal sætte ca. 1 - 1½ time af til besøget. Det er muligt at spise medbragte madpakker i vores mødelokale, hvis det er ledigt på dagen.

Skolebesøg
Børnene får en rundvisning og ser, hvordan affaldet sorteres og pakkes. Vi snakker om, hvad affaldet kan blive til, og hvorfor det er vigtigt at sortere. I skal sætte ca. 1 - 1½ time af til besøget. Det er muligt at spise medbragte madpakker i vores mødelokale, hvis det er ledigt på dagen.

Sikkerhed
For at jeres besøg kan forløbe på en sikker og hensigtsmæssig måde, vil vi bede jer overholde følgende sikkerhedsregler:

  • Elektriske installationer og maskiner, ventiler og stikkontakter mv. må ikke berøres.
  • Alle besøgende følges ad i gruppen sammen med rundviseren.
  • Genbrugscentret og genbrugspladsen er arbejdspladser, hvor trucks og biler kører. Det er derfor vigtigt at orientere sig og holde øjenkontakt med chauffører i køretøjer.

Vi forventer desuden, at lærere, pædagoger og undervisere, der ledsager en klasse, deltager aktivt under opholdet og tager ansvaret for klassens færdsel og adfærd under besøget. For grupper med mere end 10 børn, i alderen under 12 år, skal der minimum være 2 voksne med på rundvisningen.

 

I det grønne rum laver vi skraldekunst for børnehaver og indskoling. Børnene får lov at bruge deres fantasi og sanser og laver sjov kunst af skrald. Vi laver alt mellem himmel og jord. Klipper, maler, limer fantasifigurer og sjove dyr ud af f.eks. dåser, pap, vinpropper, plastikflasker og meget mere. Børnene er velkomne til at medtage f.eks. tomme mælkekartoner, toiletruller, køkkenruller og dåser.

Vi arrangerer en skraldetur, hvor børnene kan være med til at indsamle skrald i natur og by. Folk fra Ren By er med og fortæller om, hvad de finder af skrald i naturen. Børnene kan låne nappere og fine affaldsveste, så de bliver set i trafikken og kan være med til at indsamle affald.

0. - 2. klasse
I får besøg i klassen af medarbejdere fra holdet "Ren by" og Affald & Genbrug. Her fortælles om affald, der smides i byen og naturen, om nedbrydningstider og I får mulighed for at afprøve jeres evner indenfor affaldssortering. Undervisningen tilpasses efter elevernes klassetrin. F.eks. kan vi lave affaldskunst ud af dåser, pap, plastik, korkpropper, videobånd, glas og meget mere, som eleverne har samlet hjemme eller på skolen.

Forløbet varer ca. 1-2 lektioner.

2. – 6. klasse
I får besøg i klassen af medarbejdere fra holdet "Ren by" og Affald & Genbrug. Her vises der film om affald og fortælles om konsekvenserne ved at smide affald i naturen. I får desuden mulighed for at afprøve jeres evner indenfor affaldssortering. Undervisningen tilpasses efter elevernes klassetrin.

Forløbet varer ca. 1 lektion.

7. – 10. klasse
En medarbejder fra Affald & Genbrug kommer på besøg i klassen. Her får i mulighed for at lære mere om affaldssystemet i kommunen og om affald, som en ressource og dets kredsløb. Vi viser en film om affald, og hvad affaldet kan blive til.

Forløbet varer ca. 1 lektion.