Gratis materialer

 

Her finder du forskellige kommunikationsmaterialer målrettet skoler og dagtilbud, som du kan downloade og printe. 

Her kan du gratis downloade Fredericias sorteringsskilte. Skiltene her på siden er en særlig udgave, som er specifikt målrettet skoler og dagtilbud. De kan downloades både i A4 og A5.  

Vi anbefaler, at skoler og dagtilbud hænger skiltene over alle indendørs affaldsbeholdere samt over de udendørs containere, for at skabe synlighed og ensretning om affaldssorteringen på tværs af kommunen.

Sorteringsskiltene ligger som print-selv-filer nedenfor. 

Her kan du downloade nogle af de mest almindelige piktogrammer. Piktogrammerne er udviklet af Dansk Affaldsforening, Miljøstyrelsen og KL og anvendes på tværs af hele landet.  

Vi anbefaler, at skoler og dagtilbud bruger piktogrammerne på alle indendørs affaldsbeholdere sammen med de lokale fredericianske sorteringsskilte, for at skabe synlighed og ensretning om affaldssorteringen på tværs af kommunen.  

Piktogrammerne kan hentes som print-selv-filer nedenfor. 

Der findes rigtig mange forskellige piktogrammer til forskellige affaldstyper. Se det samlede piktogramsystem på Dansk Affaldsforenings webside her

Genbrugskort

I genbrugsbutikken på Nordre Kobbelvej 9 kan kommunale skoler og dagtilbud fra Fredericia få gratis genbrug til undervisning, projekter, leg og indretning mv. Butikken har legetøj, boliginteriør, stofrester, garn, billedrammer, cykler og meget andet. Det kræver bare et såkaldt genbrugskort, som en repræsentant for skolen eller daginstitutionen kan få ved at henvende sig ved kassen i butikken.   

 

Skatkammeret i Kolding

Skatkammeret i Kolding er et lager med overskudsmaterialer, fejl- og biproduktioner fra virksomheder. Materialerne må bruges til aktiverings- og uddannelsesmæssige formål, og kan være alt fra papkasser til knapper, stofrester, træklodser, ledninger, postkort og meget mere. For alle, der er bosat uden for Kolding Kommune koster et årsabonnement med fri adgang til materialerne 1000 kr. mens man kan hente så meget man vil en enkelt gang for 400 kr.  

Her kan du gratis downloade forskellige affaldsrelaterede plakater. Billederne er taget i Fredericia og viser fx store baller med plast, pap og mad- og drikkekartoner, der er indsamlet fra private hjem i hele Kommunen.  

Plakaten med Affaldshierarkiet er i to versioner: en med og en uden konkrete eksempler. Prøv selv at samle en masse magasiner og klip eksempler ud på de forskellige niveauer i affaldshierarkiet.